Vyhledat událost

10 faktů o Ewě Farné, které určitě nevíte!

10 faktů o Ewě Farné, které určitě nevíte!

Ewa Farna je polsko-česká zpěvačka, interpretující písně v češtině a polštině, která pochází z české části Těšínska. Působí v oblasti populární a rockové hudby. Její chytlavé písně zná každý z vás, ale věděli jste o ní, že...

 

1. Ewa se narodila roku 1993 v Třinci do polské rodiny. Má polskou národnost a státní občanství České republiky.

2. Studovala na polském gymnáziu v Českém Těšíně. Byla přijata k vysokoškolskému studiu práv do Varšavy, kde ale po dokončeném prvním roce studium ukončila.

3. Má dva sourozence, bratra Adama (*1995) a sestru Magdalénu (*2006).

4. Umí hrát na bicí, na klavír a na elektrickou kytaru. Přesvědčte se sami na podzimním Málo se známe tour 2019!

5. Pro internetovou televizi Playtvák vytvořila vlastní seriál, kde divákům představila satirickým způsobem svůj soukromý život a nové, překvapivé aranže svých písní. Jednou z nich se stala píseň „Boky jako skříň“ (parodie na „All about that bass“ od Megan Trainor), z níž se stal hit. 

6. Ve svých 13 letech na podzim roku 2006 nazpívala singl Měls mě vůbec rád na stejnojmennou desku, která vyšla v listopadu téhož roku.

7. Vyhrála ocenění Objev roku v anketě Český Slavík Mattoni 2006. Stala se Objevem roku Hudebních cen Óčka a získala platinovou desku za obě česká alba. V anketě Český Slavík se umístila na čtvrtém místě.

8. V roce 2011 se spolu s kolegou Tomášem Klusem stala také moderátorkou cen Anděl. Až do listopadu byli partnery také v soukromí.

9. Od roku 2013 udržovala partnerský vztah s kytaristou doprovodné kapely Martinem Chobotem, za něhož se v září 2017 vdala

10. Letos začátkem června se jí s manželem narodil syn Artuš. Podívejte se na dojemné video, které rozplakalo i Tomáše Kluse :).

Ewa je šťastnou maminkou, ale na své fanoušky nezapomíná! Na podzim chystá divadelní turné s názvem Málo se známe tour 2019. Předvede své písně v komornějším prostředí, byť na energii a naléhavosti neubere, dá hodně prostoru svým vynikajícím muzikantům a posluchači si ji budou moci zároveň užít vsedě. Pojďte si vychutnat dosyta její koncerty třeba ve Zlíně, Českých Budějovicích nebo Hradci Králové!