Vyhledat událost

10 věcí, které jste pravděpodobně nevěděli o Mikolasovi Josefovi

10 věcí, které jste pravděpodobně nevěděli o Mikolasovi Josefovi

Česky, anglicky a španělsky zpívající zpěvák Mikolas Josef je poslední dobou ikonou hudební scény. Co jste ale o něm určitě nevědeli?

 

1. Mikolas Josef býval kdysi profesionální a dokonce i mezinárodní model. Z modelingu ale odešel, protože se mu příčila povrchnost v tomto světě a také měl pocit, že se nemá dále kam posunout a kariérně vyrůst. Podle jeho slov to byla ale dobrá zkušenost, naučil se říkat ne, a teď díky tomu ví kdo je a kam se chce dostat. Díky modelingu taky vydělal peníze na svůj první klip.

2. Od svých pěti let se věnuje hře na kytaru.

3. V roce 2015 maturoval na Anglickém gymnáziu v Praze. Během studií ve svých 17 letech obdržel nejvyšší ocenění od London Academy of Music and Dramatic Arts, a to zlatou medaili s vyznamenáním za sólové herectví. Tomuto odvětví se však v budoucnu nechtěl nadále věnovat.

4. Mikolas začínal jako pouliční umělec a podle něho je to ta nejlepší škola. Hrál v Curychu, ve Vídni, či Oslu.

5. A cappella je označení pro vokální hudbu nebo zpěv bez doprovodu hudebních nástrojů. V italštině to znamená jako v kapli. Bylo tomu tak proto, že v raném a vrcholném středověku nebylo možné používat v rámci církevní hudby hudební nástroje. 

6. Mikolas se s písní Lie To Me zúčastnil české soutěže EuroContest, odkud jako vítěz zamířil reprezentovat Českou republiku ve světovém utkání mladých muzikantů Eurovision Song Contest 2018. Tam nakonec s touto písní skončil na krásném 6. místě a přepsal tak českou historii Eurovize.

7. Píseň Hands Bloody vznikla v domácím studiu, které si postavil při studiu střední školy v kůlně za domem. Tam si vybudoval protihlukové stěny z dřevotřískových desek a na odhlučnění používal staré matrace. 

8. Mikolas Josef se narodil v Praze do hudební rodiny. Střídavě však vyrůstal i ve Znojmě.

9. Magazín Forbes zařadil v roce 2018 Mikolase Josefa do žebříčku „18 inspirativních roku 2018“, který sdružuje osobnosti překonávající konvence.

10. V roce 2019 byl hlavní tváří reklamní kampaně na spodní prádlo značky Tezenis.

A kde můžete Mikolase Josefa potkat?

Tento úspěšný mladík v prosinci vyráží na vánoční turné s názvem Closer To You.

10. 12. 2019 LIBEREC

12. 12. 2019 BRNO

14. 12. 2019  OSTRAVA

16.12. 2019 PRAHA (vyprodáno)

Opět vás nemine show, která nemá obdoby! Těšit se můžete na doprovod afrických vokalistů a perfektní taneční vystoupení. Nebudou chybět ani citlivé hudební výpovědi zasazené do intimnějšího prostředí klubových scén. Máte už lupen? :)