Vyhledat událost

6 tipů, jak si naplno užít letní festivaly

6 tipů, jak si naplno užít letní festivaly

Léto je v plném proudu a stejně tak i letní festivaly. Slunce pálí, voda láká a co by to bylo za léto bez návštěvy alespoň jednoho festivalu pod širým nebem. Dnes máme na výběr z nespočetného množství festivalů jako po celé ČR, tak na Slovensku.

 

A protože se má festival užít naplno a nikdo nechce, aby jeho zážitek cokoliv ohrožovalo, tak si pojďme zrekapitulovat pár věcí, na které bychom neměli zapomenout.

 

1, Alkohol až po postavení stanu

Ještě předtím než se dáte do víru alkoholu nebo jiných omamných látek J, nezapomeňte dorazit na místo, kde má být váš stan postaven a rozložit si tak příbytek, kde se budete moci v ranních hodinách odložit. Není nad horší pocit, než zjištění o třetí ráno, že stan nebyl ani vybalen.

 

2, Nebojte se jídla

Přísun nějakého pokrmu by měl být samozřejmostí. Při celodenním skákání je potřeba doplnit zásoby, proto určitě neváhejte a zajděte si také do gastro zóny.

 

3, Počasí - buďte připraveni

I když hlásí na celý víkend slunečno, je potřeba myslet i na teplejší oblečení. Do batohu si určitě přihoďte nějakou mikinu nebo pláštěnku. S klesajícími teplotami se do spacáku určitě vejdou i nějaké ty ponožky.

 

4, Osobní věci

V současnosti je již většinou na každém festivalu možnost využití služby, která se postará o vaše cenné věci (doklady, fotoaparát atd.). Jedná se o skříňky, které můžete uzamknout a jsou nonstop hlídané. Tak se bez stresu můžete bavit a nemusíte si pokaždé kontrolovat kapsy nebo nepřetržitě myslet na stan.

 

5, Dodržuj pitný režim - i ten nealko

I když nás alkohol povzbuzuje a častokrát kvůli němu ztrácíme jakékoliv zábrany, je fajn ho občas přeložit i trochou vody nebo jakýmkoli jiným nealkem. Cítit se špatně a ztrácet nad sebou kontrolu, když se všichni ostatní baví, není úplně nejideálnější stav.

 

6, Mysli také na své zdraví

Na festivalech vždy najdete tým zdravotníků, ale je dobré mít ve stanu alespoň základní věci, jako jsou například náplasti, prášky nebo opalovací krém. Nezapomínejte, že zdraví máte jen jedno, proto se chovejte zodpovědně.

 

Také jste už naladěni tak jako my? Mrkněte, co najdete v naší nabídce festivalů