Vyhledat událost

Chcete se alespoň na den cítit urozeně? Na zámku v Letovicích se o to postarají!

Chcete se alespoň na den cítit urozeně? Na zámku v Letovicích se o to postarají!

Zveme vás na festival dobrého vína a kvalitní gastronomie na zámek Letovice. Neomezená degustace lahodných vín, k tomu něco dobrého k zakousnutí a krásné prostředí zámku. No nezní to jako sen?

 

Asi ne pro ty, kteří trpí oenofobií - strachem z vína (ano, vážně existuje), ale věříme, že to není váš případ! :)

Okuste kousek nebe a dopřejte svým chuťovým buňkám kvalitní zážitek. A než se do toho pustíte, řekněme si, co to víno vlastně je.

Věděli jste, že nejstarší zbytky vína se našly v Iránu už před 10 500 lety a že tento nápoj vznikl úplnou náhodou? Kvasinky se dostali do hroznové šťávy, a to přirozenou cestou jako je například vítr. Začaly zpracovávat cukr, který se v hroznové šťávě nachází přirozeně a proměňovali jej na alkohol. Výrobu vína později zdokonalili Egypťané a Řekové jej rozšířili po Středomoří.

Jestli jste nekonečným milovníkem vína, určitě byste měli navštívit Caldari di Ortana ve střední Itálii, najdete tam totiž fontánu plnou vína! Také Japonci se nenechají zahanbit, tyčinku KitKat tam koupíte i s příchutí vína.

Jako pravý degustátor byste měli vědět, že než se napijete lahodného moku, měli byste krouživým pohybem víno ve sklenici rozvlnit. Dělá se to proto, aby se lépe dostal do nápoje kyslík, který zapříčiní, že se snadněji uvolní jeho specifická vůně.

Příznivce zdravého životního stylu by také mohlo zajímat, že když si dáme 2 dl červeného vína, spořádáme tím cca 130 kcal, u vína bílého suchého to činí cca 105 kcal, u růžového vína můžeme počítat s cca 144 kcal a u šumivého s cca 150 kcal. Pro srovnání takový cheeseburger od McDonald’s má v sobě cca 300 kcal.

Jeho léčivé účinky se však nedají zapřít, samozřejmě všeho s mírou :). Konzumace vína prospívá například trávení, krevnímu oběhu a srdci. Blahodárně víno působí rovněž na lidské sexuální libido.

Nenechte se přemlouvat a přijďte si tento lahodný nápoj vychutnat dosyta!

Neomezená degustace proběhne 27. července 2019 v krásném prostředí zámku Letovice.

Hostit vás bude 30 pečlivě vybraných vinařů a dodavatelů vína, kteří vám představí to nejlepší, co můžete v České republice ochutnat.

Nebuďte troškaři a zakupte si VIP vstupenku! Zahrnuje ubytování v hotelu Pod Zámkem, lahodnou snídani, transport, degustační večeři doprovázenou raritními víny a ochutnávku koňaku Louis XIII s Annu Julii Faude z vinařství Griesel Sekt, které patří mezi nejlepší producenty šumivých vín v Německu.

Udělejte si hezký den!