Vyhledat událost

CHINASKI v číslech, aneb co jste možná ještě nevěděli

CHINASKI v číslech, aneb co jste možná ještě nevěděli

Tušíme, že kapelu Chinaski nemusíme českému publiku zdlouhavě představovat. Na scéně působí již několik let a vystupují na koncertech a festivalech po celé České republice.

 

Kdo Chinaski ještě naživo neviděl, má nyní šanci. Kapela v létě jede tour po letních amfiteátrech a také chystá odehrát dokonce pět koncertů v pražském Lucerna Music Baru. Pokud nechcete o tyto exkluzivní show přijít, doporučuje vám koupit vstupenky s předstihem, neboť jeden z koncertů je již kompletně vyprodaný!

Roční pauza

Jeden z největších koncertů Chinaski se odehrál 15. října 2016 v pražské O2 aréně. Následně kluci odehráli ještě několik vánočních koncertů a hned po nich oznámili roční pauzu. Došlo ke zklamání části fanoušků, avšak kapela vše uvedla na pravou míru – pauza byla pouze z důvodu natáčení nové desky Není nám do pláče.

Číslo dva a Není nám do pláče

K albu Není nám do pláče se váže i další zajímavost. Tato deska vyšla v květnu 2017, což je přesně dva roky zpět a druhá skladba na tomto albu, tedy song Potkal jsem tě po letech, se stal na YouTube tím nejúspěšnějším v počtu shlédnutí.

Osudové trojky

V roce 2003 kapela Chinaski vydala speciální výběr s názvem Premium 1993-2003, na kterém naleznete ty nejlepší hity z těchto let (například 1970, 1. Signální, Dlouhej kouř, atd..). V návaznosti na toto album kluci vyjeli na tour, které je doposud zatím největším tour kapely.

Jedno album, 4 země

Poslední otočení za albem Není nám do pláče. Určitě jste nevěděli, že toto album kapela Chinaski nahrávala přesně ve čtyřech studiích v různých zemích. Bylo to na Novém Zélandu, v USA, Austrálii a ve Spojeném království. Album vyšlo pod vydavatelstvím BrainZone a produkoval ho britský producent Greg Haver.

Pět členů

Kapela Chinaski se skládá přesně z pěti členů. Michal Malátný (kytara, zpěv), František Táborský (sólová kytara, zpěv), Jan Steinsdörfer (klávesista), Tomi Okres (baskytara) a Lukáš Pavlík (bicí).

Šestkrát stříbro

Na udílení cen Český Slavík kapela Chinaski získala přesně šestkrát stříbro. Zlato získala pouze jednou a bronz pětkrát. Mimo Českého Slavíka mají kluci ve sbírce i další ocenění a to například z hlasování Cen Akademie, hudebních cen Anděl, atd..

Sedmička a kdy to všechno začalo

Pojďme se vrátit úplně na začátek, kdy to všechno začalo. Kapela se dala dohromady v roce 1987 pod názvem Starý hrady. Později ji však fanoušky přejmenovali na Starý hadry. Zvrat nastal až v roce 1994, kdy se kapela pod vlivem Charlese Bukowského přejmenovala na Chinaski a to jim zůstalo až doposud.