Vyhledat událost

Jste divadelní nadšenec a zároveň fanoušek historie a tradic? Právě na vás čeká Branické divadlo!

Jste divadelní nadšenec a zároveň fanoušek historie a tradic? Právě na vás čeká Branické divadlo!

Branické Divadlo není jen standardní divadelní či kulturní prostor, ale zároveň pojem ve smyslu tradice, která se počala roku 1925, kdy jej vybudovali z vlastních finančních prostředků braničtí občané.

 

Na jevišti divadla se za dobu jeho existence vystřídali význační činoherní herci a režiséři, mimové či hudebníci, a to nejen z české a slovenské, ale i evropské umělecké scény. Na jeho prknech vystoupili například Zlata Adamovská, Miroslav Donutil, Květa Fialová, Naďa Konvalinková, Ladislav Mrkvička, Zbyšek Pantůček, Václav Postránecký, Josef Smolík, Simona Stašová či Gabriela Vránová a Václav Vydra.

Na tuto tradici chce divadlo navázat ve smyslu inscenační i interpretační úrovně jak jednotlivých inscenací, které budou tvořit repertoár divadla, tak ve smyslu výběru a volby plánovaných tematických projektů.

A na jaké představení se můžete těšit? Třeba se zastavte na Kus řeči s Miroslavem Donutilem. Zábavné historky ze životy jeho hostů vás určite skvěle pobaví!

Nebo máte raději hrané komedie? V tom případě určitě navštivte hru Běž za svou ženou - komedii, která zaznamenala fenomenální úspěch po celém světě a jednoznačně patří k tomu nejlepšímu, co v tomto žánru bylo vytvořeno. Dej je o tom, co se může stát, když jindy dochvilný londýnský taxikář John, přesný jak hodinky, nedorazí včas domů ke své manželce a do pátrání po něm se zapojí londýnská policie hned ve dvou různých okrscích najednou.

Další skvělou komedií plnou vtipných situací a nečekaných záměn je Na správné adrese aneb holky z inzerátu. Hra měla v roce 1966 premiéru v Paříži a teď se přesuová do současné Prahy.

Divadlo myslí i na své nejmladší fanoušky, a proto můžete dětem udělat radost a spestřit jim den milým představením Štístko a Poupěnka, Káťa a Škubánek a nebo Příběhy vodníka Česílka.

A tím to ani zdaleka nekončí! Mrknete na celý program divadla a přesvedčte se sami!

 

Máte už ve svém mobilu Kartu fanouška? Naskenujte QR kód do telefonu a už vám nic neunikne!