Vyhledat událost

Naživo je to nejlepší - 12 tipů, jak si nejlépe užít koncert - II. část

Naživo je to nejlepší - 12 tipů, jak si nejlépe užít koncert - II. část

Po minulé vydatné dávce tipů pro maximalizaci zážitku, vám přinášíme i zbylou část našich doporučení. Už víte s kým přijít, co na sebe a tak dále. Ale co dál? Pojďme na to mrknout společně.

 

Nespamujte sociální sítě

Uf. Také jste kolikrát ani nevěděli, že se nějaké akce konají a najednou jich jsou plné sociální sítě? Lidé přidávají obrázky (znáte náš Instagram?) a záznamy v přímém přenosu (a co náš Facebook?). Pokud jste četli předchozí bod o (ne)natáčení vystoupení, tak se jím řiďte. Pár momentek a minutka záznamu je fajn, ale celé vystoupení na sítě dávat nemusíte. V návalu emocí vám to jistě přijde jako super nápad, ale nemusí to platit i pro vaše přátele a sledující. Zamyslete se, dali byste i třeba s odstupem dvou dnů na sítě tolik fotek a příspěvků? Určitě ne, tak trochu vychladněte a zásobujte své sociální sítě s citem.

 

Buďte svoji a tančete

Stojíte jako spoutaní a nechce se vám hýbat, abyste to náhodou nedělali jinak než ostatní z davu? A není to škoda? Rozhýbejte to. Tančete tak, jako by v prostoru nikdo jiný nebyl. Tančete přesně tak, jako to děláte doma, když vás nikdo nevidí a neslyší. Tanec je tak přirozená a krásná věc. Nenechte se spoutat tím, jak to dělají ostatní. Vyjádřete se svým osobitým pohybem.

 

Projevte své emoce

Opět záleží na akci, ale někde se vážně dost hodí být nahlas. Interpreti často pracují s diváky tak, že je opravdu chtějí slyšet. Chtějí vidět čisté emoce. Chtějí, aby s nimi zpívali, aby tleskali do rytmu a nebo prostě „dělali bordel“. Tak ho udělejte… J

 

Jeden velký fanoušek

Zapojte se mezi ostatní. Nemusíte se vůbec tvářit, že jste tam kvůli něčemu jinému, než ten chlapík vedle vás. Usmějte se na něj, popřejte hezkou zábavu a klidně si s ním zatančete. Vždyť jste tam všichni přišli kvůli tomu samému - ten mejdan si pořádně užít.

 

Občerstvení si dobře rozvrhněte

Ano, na každé události najdete mnoho občerstvení, samozřejmě i toho alkoholického. Naplánujte si ale pečlivě svůj rozvrh tak, abyste nebyli společensky unaveni ještě před tím, než hvězda vběhne na stage. Nejenže si zřejmě nebudete pamatovat ty nejlepší momenty (či hodne zkresleně J), ale také tím můžete pokazit zábavu vašim parťákům, kteří se místo tance a dovádění budou starat o to, abyste byli v pořádku. A to jistě nechcete J

 

Hodnoťte s odstupem

Také ihned po akci jásáte a nebo hledáte mouchy? Zkuste se nejdříve vyspat a s hodnocením si počkejte až do rána. Trochu se vám to rozleží v hlavě. Jistě jste také zaznamenali, že například na sociálních sítích lidé hodnotí hned po skončení události a často vypichují i ty nejmenší detaily (mnohdy negativní) a přitom po pár dnech jsou schopni říct, že to byl jeden z nejlepších koncertů, které zažili. Víte co? Odehrát každé vystoupení na 110 % není tak jednoduché a chybička se může vloudit. Podpořte svého oblíbeného umělce a hledejte pozitiva. Poděkujte mu, že přijel zrovna do vašeho města a že se snažil udělat maximum pro vaši zábavu. Být umělcem je v některých chvílích totiž extrémně náročné.

 

A náš tip na závěr? Jděte a bavte se, protože naživo je to nejlepší!