Vyhledat událost

Vanessa-Mae pro velký zájem přidává další koncert. Svoji show přiveze i do Brna!

Vanessa-Mae pro velký zájem přidává další koncert. Svoji show přiveze i do Brna!

Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson je britsko-singapurská houslistka, která ve své hře prolíná pop music a klasickou hudbu. Už ve svých třech letech se učila hrát na klavír a o dva roky později na housle, co se jí stalo osudným.

 

Fenomén VANESSA-MAY míří do Prahy, Ostravy, Košic a pro velký zájem nově i do Brna! Nenechte si vstupenky uniknout mezi prsty a zakupte je včas!

Věděli jste o ní, že...

Už jako malá byla v hudebním showbyznysu jako ryba ve vodě. Často vystupovala v televizních pořadech s klasickou muzikou a v Spojeném království se tak dostala do povědomí. Podle Guinessovy knihy rekordů je nejmladším zaznamenaným sólistou hrajícím Beethovenovy a Čajkovského houslové koncerty, což dokázala ve věku třinácti let. Sice svůj první koncert s Filharmonickým orchestrem v Londýně měla už v roce 1988, celosvětový úspěch si na ní počkal až do roku 2001, kdy svět obletěla její skladba "Destiny". Osvěžte si paměť! :)

Úspěch ji neopustil ani v nasledujících letech. V dubnu 2006 byla Vanessa-Mae plátkem Sunday Times Rich List označena za nejbohatší osobnost v zábavním průmyslu ve Velké Británii ve věkové kategorii do 30 let s odhadovaným bohatstvím okolo 64 milionů dolarů pocházejících z koncertů a z asi 10 milionů prodaných desek. Říkáte si, co jeden člověk s takovým bohatstvím může dělat? My to víme! Vanessa-Mae totiž pravidelně přispívá na charitu.

Během dospívání ustupovala od své tradiční klasické hry a stala se známou pro své honosné, sexy stylové vystoupení. V hudebních klipech se objevuje v osobitém oblečení. Objevila se také v albu Janet Jackson - The Velvet Rope, kde hraje sólo v titulní skladbě.

Kromě hudby se tato kráska věnuje i sportu, a to konkrétně alpskému lyžování. Závodí pod jménem Vanessa Vanakornová. V létě roku 2010 oznámila záměr kvalifikovat se jako reprezentantka Thajska na Zimní olympijské hry 2014 do Soči. Tak se i stalo. Splnila kvalifikační kritéria pro nadcházející sočskou olympiádu, kde se stala součástí thajské výpravy. 

Tato světově proslulá diva a neobyčejně nadaná virtuoska si to v říjnu tohoto roku namíří do České a Slovenské republiky, aby rozvášnila davy v Ostravě, nově přidaném BrněPraze a Košicích. S sebou přiveze výtečnou kapelu a doprovodí ji i český smyčcový orchestr a osm tuzemských vokalistů. Publiku představí to nejlepší ze své hudební kariéry. Hudební dojem umocní i vizuální show, na které se hudebnice sama podílí.

Nenechte si uniknout koncert této houslistky, která je proslulá sólami přímo mezi diváky během show, třeba budete mít právě vy to štěstí... :)