Vyhledat událost

XINDL X chystá velkou narozeninovou oslavu, buďte její součástí!

XINDL X chystá velkou narozeninovou oslavu, buďte její součástí!

Úspěšného písničkáře XINDLA X určitě nemusíme nikomu představovat. Za léta své kariéry vydal spoustu hitů, které si mnozí pozpěvujeme ještě teď. Ale věděli jste o něm, že...

 

V hudebním světě je XINDL X známou osobností. Znáte ho však i pod jeho pravým jménem - Ondřej Ládek? Pojďme si ho trochu představit. Už ve svých deseti letech propadl kouzlu kytary a začal si pohrávat s prvními písněmi. V té době měl však ještě jiné sny. Chtěl se stát hercem nebo mořským biologem! Studium scenáristiky ho ale zavedlo na jinou cestu. Věděli jste, že za filmem Restart stojí právě Ondra Ládek? Napsal jeho scénář, a to je jen jeden z jeho prvních úspěchů. Také se podílel na námětu seriálu Comeback, čím si vydělal peníze na natočení jeho první desky. A světe div se, měla úspěch a z Ondry se tak stal Xindl na plný úvazek.

Není to žádný troškař a svoji hudební kariéru odstartoval hned hity jako Dysgrafik nebo Anděl, který se v roce 2008 stal nejhranějším songem na serveru Bandzone.cz. Ve videoklipu k této písni si zahrály i tři známé herečky - Táňa Pauhofová, Simona Babčáková a Marie Doležalová.

Xindl X má na svém kontě nespočet pecek, které doteď válcují rádia a hudební stanice. Třeba Chemie, Nejlepší kuchař, Láska v housce, kterou nazpíval s Olgou Lounovou, oblíbený hit Barbína, Čecháček a Totáček, V blbým věku, Cudzinka v tvojej zemi se slovenskou zpěvačkou Mirkou Miškechovou, nebo pecky z nejnovší desky Sexy Exity - Byznys, Dřevo a nedávno vydaný videoklip Alenka. Už jste ho viděli? Jukněte se! :) 

XINDL X vypustil do světa už přes dvacet klipů a odehrál více než osm set koncertů. Nejvíce shlédnutí náleží videoklipu k songu Cudzinka v tvojej zemi, šlape mu na paty V blbým věku, Štědrý večer nastal nebo zmiňovaná Barbína. Dále posbíral čtyři zlaté desky a jednu platinovou, devět nominací na Anděla, skokana roku v Českém slavíkovi, několik cen OSA a ceny na Portě i na Zahradě písničkářů. 

Také napsal jednu knížku, jednu divadelní hru, hudbu k jednomu muzikálu a písňové texty k druhému. Říkáte si, jak to všechno může jeden človek stíhat? Tak pozor, to ani zdaleka není všechno! Xindl X napsal spoustu textů a muziky pro známé české i slovenské interprety jako Slza, The Tap tap, Sebastian, Pavel Callta, Voxel, Michal Hrůza, Richard Müller nebo David Deyl, zpěvačky Ewu Farnou, Olgu Lounovou, Alžbětu Kolečkářovou, Moniku Absolonovou, Terezu Kerndlovou nebo Gabrielu Gunčíkovou.

Nenechte si ujít Narozeninovou oslavu XL, která se koná 28. listopadu 2019 v pražském Foru Karlín. Pod tímto názvem se skrývá oslava 40. narozenin tohoto oblíbeného písničkáře. Těšit se můžete na jedinečnou koncertní show, plno zajímavých hostů a program sestavený ze všech jeho hitů. Koncert ve Foru Karlín nebude to jediné, čím Xindl oslaví svoje jubileum. Kromě toho pro fanoušky nachystal zpěvník svých písní a také vydání svého prvního Best of CD.

“Ke krizi středního věku každý přistupuje jinak. Někdo si koupí Ferarri, někdo si pořídí milenku… a já si udělám narozeninový koncert ve Foru Karlín." dodává Xindl X.