Vyhledat událost

Zajímavosti o oblíbených filmech, které vám vyrazí dech!

Zajímavosti o oblíbených filmech, které vám vyrazí dech!

Každý si rád zajde do kina na dobrý film nebo se s pytlíkem brambůrků uvelebí doma před televizí. Filmy v nás na nějaký čas zanechávají určité dojmy a pocity, věděli jste však, že...

 

Velmi oblíbeným se letos stal životopisný film o kapele QUEEN - Bohemian Rhapsody. Všimli jste si, že se na okamžik ve filmu mihnul aktuální zpěvák této kapely Adam Lambert? Hrál totiž kamioňáka, který Freddiemu učaruje, když je na svém americkém turné. Lambert se proto ve filmu objeví skutečně jen na okamžik, když Freddie telefonuje před benzínkou s Mary a Lambertova postava se na něj uhrančivým pohledem podívá, než zamíří na pánské toalety. Lambert tak ztvárnil první postavu, která naznačovala Freddieho nonkonformní orientaci.

Ve filmu se na malou chvilku objeví dokonce i sám Brian May. Je ale velice těžké ho poznat, protože mu maskéři schovali jeho ikonické kudrnaté vlasy pod krátkou paruku. Mihly se v něm i děti skutečných členů Queen. Například dcera Briana Maye Emily, nebo syn Johna Deacona, Luke.

Vztah mezi Mercurym a jeho dlouholetou přítelkyní Mary Austin byl pravý a trval několik let. Freddie svou partnerku skutečně požádal o ruku a žádost prý byla romantičtější než ve filmu. Na Vánoce dal Freddie Mary velkou dárkovou krabici a v ní byly stále menší a menší až našla v té nejmenší prstýnek. Ve filmu se na tiskové konferenci jeden z novinářů zeptá Freddieho (Ramiho Maleka), proč si nechce nechat spravit svůj předkus. Freddie mu odpoví, že žije v Londýně, takže nechce vyčuhovat. Reálný Freddie si srovnat zuby nenechal z trochu jiného důvodu. Bál se, že by se mu změnil hlas. 

Věděli jste že, Live Aid byl televizí a rádiem přenášen do 160 zemí světa? Kromě tehdejšího Československa, kterému v tom bránila Železná opona. Tento film chytne za srdce každého. Zajděte si na něj 2. srpna do letního kina v Prazdroji!

Jestli jste spíš na komedie, jednu výbornou tady pro vás máme! Je ní film Co jsme komu zase udělali?. Skvělá francouzská komedie, která vás pobaví od začátku až do samotného konce. Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Zjistěte jaké 9. srpna v letním kině Formanka! Herce Christiana Claviera, který hraje roli otce, jste mohli vidět třeba ve filmu Asterix a Obelix.

A co třeba nesmrtelný muzikál Mamma Mia!? Původní film vidělo v 8 jazycích více než 30 miliónů lidí ve 170 městech! Tom Hanks vzpomíná, že když poprvé muzikál viděl, po prvních 12 minutách stál a zpíval si s herci. Film se natáčel 9 týdnů v ateliérech a poté 14 týdnů v Řecku. Třeba scény z horního patra hotelu se natáčeli v ateliérech. A teď ruku na srdce, kdo z vás to poznal? :) Pojďte se o tom přesvedčit 16. srpna do letního kina Formanka v Prazdroji!

Další komedií, která vás nenechá chladnými, je Teorie tygra. Věděli jste, že film se realizoval v Praze, ve středních Čechách? Bylo to v okolí Davle, Třebsíně, Novém Kníně, Dobříši, Vysokém Újezdu, Černošicích apod., a v malebném prostředí tří řek Vltavy, Berounky a Sázavy po dobu třiceti natáčecích dnů v průběhu extrémně tropických týdnů v létě roku 2005. Dům Jana (J. Bartoška) a Olgy (E. Balzerová) se nachází ve městě Dobřichovice. Výlet na kolech v úvodu filmu, který si Jan a Olga udělají, je poutní místo s barokním kostelem Skalka v Brdech. Tento film můžete vidět 23. srpna v letním kině v Prazdroji.

Trochu z jiného soudku tady máme Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií - SOUNDTRACK Poděbrady! Ve dnech 29. 8. - 1. 9. 2019 se vrací již počtvrté do města Poděbrady. Jako každý rok uzavře festivalovou sezónu oslavou filmové hudby a bohatým programem v lázeňském parku, který bude již tradičně zdarma pro všechny návštěvníky. Filmoví nadšenci si přijdou na své. Doražte poslouchat filmy!

Pojďme si léto užít s pořádnou dávkou kultury!