Search events

Jak dopadl první ročník Soundtrack festivalu? Na výbornou!

Jak dopadl první ročník Soundtrack festivalu? Na výbornou!

První ročník Mezinárodního festivalu filmové hudby Soundtrack Poděbrady navštívilo přes 30 tisíc návštěvníků.

 

Nedělním odpoledním programem v lázeňské free zóně na kolonádě v Poděbradech skončil 1.ročník Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY. Festival navštívilo přes 30 tisíc spokojených diváků, kteří měli možnost sledovat na třicet koncertních vystoupení, výstavy, desítky workshopů a filmových projekcí, nejmodernější herní technologie a virtuální reality a nesčetné množství dalších atrakcí, aktivit a společenských událostí.

Hlavním tématem čtyř festivalových dní byla především hudba, zejména pak hudba filmová. Z diváckého hlediska byly vrcholem zahajovací koncert skupiny Lucie na stadionu FK Bohemia v Poděbradech a závěrečný koncert držitele Oscara, italského skladatele Nicoly Piovaniho. Páteční večer patřil audiovizuálnímu projektu Jana P. Muchowa & The Antagonists za doprovodu Komorní filharmonie Pardubice, večer vygradoval taneční afterparty DJ Lucca & DJ Ladida. S velkým úspěchem se setkaly koncerty pro mladší publikum. Jaroslav Uhlíř s kapelou zahráli známé hity z českých filmů, projekci klasické české pohádky Tři oříšky pro Popelku s hudbou Karla Svobody doprovodil Prague Symphonic Ensemble pod taktovkou dirigenta Kryštofa Marka. Sobotní program vyvrcholil nočním koncertem HBO - Hra o trůny a dalším výběrem hudby z nejznámějších seriálů z vlastní produkce. Koncert byl doplněn velkoplošnými projekcemi na budově zámku, LED stěně na náměstí i na parkovišti tak, že je mohli návštěvníci zdarma sledovat z protějšího břehu Labe. Všechny festivalové dny byla zaplněna i „stanice metra Poděbradská“, kde návštěvníci slyšeli desítky pouličních produkcí. Doprovodný program celého festivalu na kolonádě a v parku byl zdarma.

Pořadatelé udělili hned několik čestných cen festivalu – obdrželi je čeští skladatelé a hudebníci Radim Hladík a Karel Svoboda (oba in memoriam), dále Jaroslav Uhlíř a zahraniční hvězda festivalu Nicola Piovani.

Akci navštívila řada osobností kulturního, politického či sportovního světa, společenskou prestiž posílilo i pravidelné představování festivalových hostů na modrém koberci, konání golfového turnaje Audi Cup či noční tančírny na zámku.

Festival by nebylo možné v tomto rozsahu uspořádat bez podpory města Poděbrady a Středočeského kraje. Starosta Ladislav Langr, hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a ředitel festivalu Michal Dvořák vzorně plnili své hostitelské povinnosti a s festivalem doslova žili a dýchali.

Velký úspěch 1. ročníku Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY, který se konal 24. – 28. 8. 2017, je dobrým základem pro budoucí konání této prestižní kulturní a společenské akce v krásném prostředí lázeňského města Poděbrady.

(tisková zpráva)