Search events

Naživo je to nejlepší - 12 tipů, jak si nejlépe užít koncert - I. část

Naživo je to nejlepší - 12 tipů, jak si nejlépe užít koncert - I. část

Asi to znáte, chystáte se na koncert a těšíte se, jaká to bude pecka. Tušíte, že další týdny nebudete mluvit o ničem jiném. Jenže často se očekávání nenaplní a vy můžete být zklamaní. Jak si užít událost co nejlépe? Tady jsou naše tipy!

 

Doprovod

Ať už jdete na koncert sami, v páru a nebo třeba celá parta, tak je vždy důležité, abyste se cítili co nejlépe. Není nic horšího než pozorovat znuděné obličeje přátel, které jste museli ke koncertu přemlouvat. Domlouvejte se jen s tím, kdo má o událost opravdový zájem a chce se bavit. Tím vznikne daleko lepší atmosféra a věřte, že se další ráno budete probouzet s daleko lepším pocitem a s parťáky se budete dělit jen o ty nejlepší dojmy.

 

Přijďte včas

Opakuje se to neustále dokola. Interpret už chytá do ruky mikrofon a u vchodu jsou ještě fronty. Pokud se rozhodne několik stovek účastníků, že dorazí na poslední chvíli, tak to nedopadá dobře. Udělejte si časovou rezervu. Dáte si drink, občerstvíte se a vše bude v klidu – i vy J

 

Vyberte pozici v hledišti

Stojí před vámi obr, přes kterého nevidíte svůj idol? Nebo milujete být v kotli a přitom stojíte vzadu v hale, odkud nemáte šanci se na vytoužené místo dostat? Pokud dorazíte včas, tak máte z poloviny vyhráno. Teď už stačí vybrat jen tu nejlepší pozici. První řada, abyste byli interpretovi co nejblíže? U baru, abyste se mohli pořádně posilnit? V patře, abyste měli vystupujícího jako na dlani? Cokoliv, co vám bude příjemné. Výběr vhodné pozice je jedním z nejdůležitějších bodů k tomu, abyste si akci pořádně vychutnali.

 

Naposlouchejte hudbu

Jdete-li na koncert vašeho nejoblíbenějšího interpreta, tak asi nebudete mít problém, ale vyrazíte-li omrknout i jiné muzikanty, tak je vždy fajn znát jejich tvorbu. Pokud to samé udělají stovky či tisíce dalších návštěvníků, tak můžete očekávat nezapomenutelnou atmosféru. Halou či klubem se budou nést chorály a nálada bude daleko lepší. A navíc, pokud toto uvidí i samotný zpěvák, tak vězte, že dá do show ještě více energie a vyždíme ze sebe maximum.

 

Oblečení

Kdo by se chtěl navlečený vařit nebo naopak klepat zimou, když tomuto lze poměrně snadno předejít? Vliv má samozřejmě více faktorů, ale ukážeme vám několik bodů, které jsou důležité při volbě oděvu. Velikost akce – víte, že je vyprodáno a v zastřešené hale budete s dalšími 5 tisíci lidmi? Je velká pravděpodobnost, že tam bude horko jako v pekle. Chystáte se na koncert, kde budete od první minuty skákat a zastavíte se až tak hodinu po vystoupení? Není třeba si brát na sebe víc než jen to nejnutnější. Klidnější akce ve starší kamenné budově? Hoďte si něco přes sebe. A takto bychom mohli pokračovat dál a dál. Roční doba, aktuální počasí, prostor, počet návštěvníků a povaha události jsou to nejdůležitější. Buďte připraveni.

 

Nedělejte záznam vystoupení

Toto je jedna z nejčastějších chyb. Na výběr jsou dva scénáře – buď vidíte v podstatě celou show skrz displej mobilu či kamery a neustále kontrolujete, zda máte co nejlepší záběr nebo naopak natáčíte celé vystoupení a obraz průběžně nekontrolujete, což ve výsledku znamená, že natočený materiál bude nevalné kvality. Jaké máme řešení? Záznam jednoduše nepořizujte. Užijte si event na maximum v danou chvíli. Bavte se, prožijte to a uvidíte, že vzpomínky budou daleko živější než samotný záznam. A koneckonců po koncertu jistě narazíte na Youtube (odebírejte náš kanál) na záznam nějakého jiného účastníka. Který si to ale jistě neužil tak jako vy!

 

Těšte se, brzy na vás čeká druhá část ;)