Vyhledat událost

Co nás čeká a nemine do konce roku 2017!

Co nás čeká a nemine do konce roku 2017!

Letním festivalům a teplým slunečním paprskům je už sice pro tento rok konec, to ale neznamená, že kultura se také uložila k zimnímu spánku. Přišel čas divadel, klubů a halových koncertů!

 

Co nás tedy v následujících měsících čeká? Už zítra, 20. října, si můžete vyrazit na jedinečný festival hvězd 90. let, který se koná v Plzni. Těšit se můžete na Masterboy feat. Beatrix Delgado, Captain Jack a Loona. Jako předskokan se představí československý zástupce eurodance 90. let MC ERIK se svojí novou zpěvačkou Ivanou. Čeká Vás také fotokoutek s retro rekvizitami, animátoři v kostýmech a moderátor GOGO. Vraťte se na jednu noc v čase!

Určitě nemusíme nikomu představovat pop rockovou kapelu Chinaski, která je jednou z nejúspěšnějších českých skupin. V květnu 2017 kapela vydala desáté album s názvem „Není nám do pláče“ a příští týden vyráží na stejnojmenné turné po celé České republice. Nenechte si ujít Chinaski naživo s největší světelnou a zvukovou show v historii kapely.

Dva velmi talentovaní písničkáři a songwriteři se rozhodli začátkem listopadu vyrazit na společné turné. Kromě talentu je spojuje rovněž fakt, že oba pravidelně koncertují v zahraničí a své písně skládají výhradně v angličtině. A o kom je řeč? Peter Aristone je slovenský hudebník a písničkář žijící v Praze. Jeho aktuální EP Gold vyšlo nejprve ve Spojených státech, kde bodovalo v hitparádě MTV a kde Peter odjel i pětiměsíční turné. Druhým objevem je Jakub Ondra. Jakub je zřejmě nejvýraznějším českým umělcem, který vzešel z buskingu - hraní na ulici. Vydal již několik úspěšných singlů, které se vždy dostaly mezi dvacítku nejhranějších v českém éteru a jeho videa na youtube mají milionová shlédnutí. Zajděte podpořit nové české talenty!

Na konci listopadu určitě nepropásněte největší koncert zpěváka Marka Ztraceného! Na podzim tohoto roku tomu bude 10 let, kdy si Marek začal plnit svůj dětský sen a rádia začala hrát jeho první píseň Ztrácíš. Na základě pojmenoval i svůj velký koncert „10 let od Ztrácíš“. Koncert 27. Listopadu ve Forum Karlín v Praze bude právě jeden z jeho splněných snů a poděkování fanouškům, kteří ho na jeho cestě doprovází. Jestli se vás někdy dotkla tvorba Marka Ztraceného, nesmíte na téhle oslavě chybět!

Během celého podzimu si můžete zajít na bigbítovou legendu Veteráni studené války. Kapela vznikla v roce 1998 a navazuje na legendární skupinu Vítkovo kvarteto. Od roku 2017 hrají v nové sestavě a na konci září vyrazili na tour Vraťte nám nepřítele!, které trvá až do 13. prosince!

Zima je za chvíli za dveřmi a s nimi i vánoční koncerty. Český zpěvák Petr Bende se svoji kapelou pro vás v prosinci chystá šňůru koncertů, kterou pojmenoval „Vánoční turné“. Když Petr ve dvaceti letech připravil svůj první vánoční program, těžko ho v té době napadlo, že o několik let později bude o vstupenky takový zájem, že se po nich vždy doslova zapráší. Koncerty se však již dávno rozrostly z původní Zbraslavi u Brna na turné po celé republice. Adventní období se u Petra Bende již 20 let váže na sérii koncertů s tou pravou sváteční atmosférou. I letos se můžete těšit na tradiční vánoční turné. Pěvecké sbory z jednotlivých měst propojí koncerty s domácím publikem a při celém turné bude hostovat výrazná ikona české hudební scény František Segrado. Přijďte si zazpívat oblíbené vánoční koledy a naladit jste před Vánoci na správnou notu! :)

Zpříjemněte si chladné podzimní a zimní období skvělými kulturními zážitky. Následující měsíce je jednoznačně z čeho vybírat!